Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel in een coachsessie van (met) mensen. Paarden stralen energie uit en vangen energie op. De persoon die bij het paard staat straalt een bepaalde energie uit. Het paard vangt deze energie op en reageert daarop. Zodra er voorzichtig contact gemaakt gaat worden, gaat het paard reageren bv op spanning of emotie die de persoon bij zich draagt. Het paard scant zijn nieuwe ‘kuddegenoot’. Als coach observeer ik dit en geef ik terug wat ik waarneem aan degene die bij het paard staat.
Coaching met paarden is ervaringsgericht leren. Je leert door te doen. Het paard geeft direct feedback op hetgeen er op dat moment gebeurd. Zodat je direct tot de kern komt van wat er in iemand omgaat. Hierbij maakt het helemaal niets uit of de persoon in kwestie wel of geen ervaring met paarden heeft. Ook als je een beetje bang bent kunnen de paarden je helpen.

Wil je met mij verder praten over de mogelijkheden van paardencoaching in Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen? Neem gerust contact met mij op via: 06-10201903.